måndag 30 juli 2012

Barnens bibliotek

Barnens bibliotek är en guldgruva som heter duga!

Logga för barnens bibliotek med böcker 125 px bred

Barnens bibliotek är en nationell webbplats som finansieras av Statens Kulturråd och administreras av Kultur i väst Regionbiblioteket. Målgruppen är barn och unga upp till ca 14 års ålder.

Vårt uppdrag är lässtimulans. Våra frågesporter, pussel, memory och tävlingar handlar nästan alltid om böcker och läsning.

Här finns massor med aktiviteter, som korsord, rebusar, färgläggning under kategorin pyssel.

Under fliken skriva finns även massa inspiration som skrivtips, månadens novell och annat. Där finns även sagomaskinen som jag tipsat om tidigare!

image

Det finns även ett helt register med fakta om barnboksförfattare och de har även månadens författare med extra mycket info.

På sidan finns även apptips som har med barnböcker att göra, några sagor man kan titta/lyssna på (t ex kattresan, som även finns på arabiska!) de tipsar även om böcker inom olika teman, som dinosaurier och barnkonventionen

Kattresan

Till sist vill jag också uppmärksamma er på deras länktips, även dem indelade i teman, som kan vara mycket användbara för lärare!

2 kommentarer:

 1. Tack för alla bra tips och material du delar med dig av. Jag ska ha min allra första förskoleklass nu till hösten och uppskattar dina bloggar jätte mycket!

  Vänliga hälsningar
  Veronica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla Veronica för dina rader, jag blir så glad av att höra detta!
   Maria

   Radera

Skriv gärna några rader!