måndag 18 februari 2013

Tips för klassrummet

Pinned Image

Alla barn behöver lugn och ro att jobba, men vissa behöver tystnad för att kunna fokusera och koncentrera sig. Hörlurar är ett enkelt sätt att fixa detta! Bilden kommer från Tunstall’s teaching tidbits som har fotat sitt klassrum (som mer ser ut som ett stort mysigt vardagsrum!) och där finns det fler tips!

Pinned Image

Gör en fin affisch som hjälper eleverna att välja vad de ska göra om de är färdiga med sitt arbete! Man kan ju illustrera valen om man har elever som inte läser så bra än.

Pinned Image

Låt barnen twittra! Laminerade papper och whiteboardpenna är det ni behöver. Barnen får skriva något varje dag! Enkelt och på var och ens nivå! Bild Mini Matisse

Must Do / May Do

På en skola jag var lärarstudent på under min utbildning jobbade man med “kan”- och “ska”- uppgifter. Det systemet fungerade mycket bra och här är en bild som bygger på samma idé.

Pinned Image

Här är en idé för samverkan med hemmet. På fredagarna skriver eleverna om något de lärt sig i veckan. Föräldrarna skriver ett kort svar och sen lämnas boken till skolan. Efter varje föräldrasvar får eleven ett klistermärke! Ett enkelt sätt att öva skrivning, utvärdering och involvera föräldrarna! Från Smiling in Second Grade

Pinned Image

Här är ett trevligt sätt att skapa sammanhang. Det är en tidslinje för arbetet i klassen. Här kan man sätta upp teman, aktiviteter osv som man gjort under läsåret!

1 kommentar:

  1. Att involvera föräldrarna i sitt barns undervisning är bra. och det är viktigt. Dock finns det föräldrar som av olika anledningar inte är delaktiga i sitt barn utveckling i skolan. Hur gör du som lärare för att få med dig även de föräldrar?
    Jag kan erkänna att jag tillhör den föräldern som inte kommer ihåg detta med lappar och böcker som ska fyllas i, men det beror på att mitt minne har försämrats avsevärt på grund av sjukdom. Är det något som återkommer varje vecka så kan jag ställa larm på mobilen, men om det är något som bara sker ibland så missar jag det oftast. Min sons nuvarande fröken är suverän, hon skickar ut sms om man glömmer bort något. Och skriver även inlägg på facebook när eleverna får med sig något hem. :)
    Men tänkte ifall du har några andra super tips o dela med dig av? Det står ändå i lgr11 att vi som lärare ska involvera föräldrarna i sitt barns inlärningsprocess, och det är viktigt eftersom eleven får en trygghet när hen vet om att fröken o mamma/pappa pratar med varandra o mamma/pappa vet vad jag gör i skolan. Det blir inte så stora kontraster mellan de olika världarna för barnet då, om de går in i varandra. :)

    SvaraRadera

Skriv gärna några rader!