måndag 20 januari 2014

Fira 100 dagar i skolan!

I USA är det vanligt att man firar 100 dagar i skolan. Jag tycker det är en härlig tradition och ger möjlighet att stärka elevernas resa, utvärdera, reflektera kring deras arbete hittills och jobba tematiskt. Dessutom behövs ofta lite fest såhär i slutet av vintern, eller hur!? 100 dagar har man oftast gått i mitten av februari, ni får räkna er fram till ert datum själva!

100 dagar

När jag hade min etta använde vi en hundra-tavla och satte upp ett tal för varje skoldag. Jag berättade från början att när tavlan var full, så skulle vi ha fest. Jag berättade dock inte att det skulle bli 100, utan det resonerade vi kring efter ett tag. När vi satte upp dagens tal brukade jag ibland sätta upp fel, uppochner, eller fråga vilket de trodde skulle komma upp, vilken färg osv. Vi tittade på mönster och räknade bakåt och framåt.

Jag hann tyvärr gå på föräldraledighet innan vi hann fira 100 dagar, men jag vet att klassen gjorde det tillsammans med deras nya lärare och att det blev mycket uppskattat!

image

Två väldigt användbara och inspirerande resurser är Lektion : Talet 100, HUNDRA DAGAR och Lektion : Tema hundra från lektion.se. Där får ni massa tips på hur man kan fira 100 dagar i skolan!

image

Fler lektioner om 100:

Här kommer en några andra 100-tips:

Räkna ner/upp med girlanger (se inlägget för fler tips)

image

Dekorera dörren för 100-dagarsfest

image

100 sätt att fira 100 dagar

image

Fyll en flaska med 100 saker och jämför

image

 

Se även min pinterest-tavla som heter Skola: 100 dagar! Ha så kul! Har ni några fler tips, lämna gärna en kommentar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna några rader!