onsdag 25 mars 2015

Mjuka superhjältar!

Ni har väl inte missat serietecknaren och mamman Linneas insats för jämställdheten?

Hon har gjort ett helt färgläggningshäfte med superhjältar i vardagssituationer, där även de mjuka sidorna av hjältarna syns. 


Fantastiska bilder och ett härligt diskussionsunderlag. 

Bara att ladda ner! 


Vill man betala några kronor som tack går det bra, uppgifter finns på hennes hemsida. 


1 kommentar:

  1. Vad roligt och se att även en superhjälte måste gå på toaletten. ;)
    Superhjältar har länge framställts som tuffa och hårda, och personligen anser jag att det är bra att visa barnen att även en superhjälte har en mjuk och känslig sida.
    Att det på varje bild finns med en tjej, förstärker den mjuka sidan hos hjältarna. Även små tjejer kan vara hjältar, en hjälte kommer i alla former och storlekar. Detta är något som jag anser är viktigt att ta med, när det kommer till att bygga upp gemenskapen i klassen. Alla, oavsett storlek, kön, figur och etnicitet är vi lika betydelsefulla. Men något som jag har märkt så är yngre barn väldigt duktiga på och se bortom allt yttre och fokusera på det viktiga: hur vi är som person.
    En av lärarens uppgift är att forma och fostra eleven till en ansvarsfull och trygg person, så som det står i läroplanen. Att lära eleven att visa känslor samt att alla är lika ,mycket värda är ett stort steg i att få eleven att känna sig trygg i sig själv.

    SvaraRadera

Skriv gärna några rader!