onsdag 19 december 2012

NO-böcker

Vill tipsa om några läromaterial för konkret NO-undervisning! Jag har alltid älskat experiment, men detta tar steget vidare. Här är några böcker som jag rekommenderar.

bild (24)

Värt ett försök är en fantastisk biologi, kemi, fysik och teknikbok med både lärarhandledning och kopieringsunderlag. Massor med försök, olika övningar under olika teman. Fina utformningar på arbetsbladen som kommer till också. Toppen!

NO Tips och idéer är främst experiment med en sida för eleverna och en lärarsida om varje övning. Länken är till Gleerups nya bok, tror det är en nyare version än den på bilden. som är från 1993.

bild (25)

Hans Persson (som t ex skrivit Russinhissen) har gjort dessa inspirerande lärarhandledningar, Försök med Kemi och Försök med NO 1-3 för den första NO-undervisningen .Även här finns många kopieringsunderlag. Hans Persson är lärarutbildare och otroligt inspirerande. Dessa är rätt dyra dock…

Det finns även en Försök med Biologi och Försök med fysik av Hans Persson och från samma förlag också Försök med teknik.

7 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera

Skriv gärna några rader!