tisdag 29 januari 2013

Teknik och natur

Ni bara måste kolla in denna NO-sida!

image

“Webbportalen innehåller resurser med stöd för lärare i förskola och grundskola F-6 vid undervisning i naturvetenskap och teknik. Skolverket har initierat projektet att ta fram webbportalen och står för den ekonomiska satsningen.”

Teknik och natur är en helt fantastisk resurs för lärare i de naturvetenskapliga ämnena. Till varje ämne finns material indelat efter de olika kapitlen i de centrala målen, ex

BIOLOGI

Varje aktivitet går att ladda ner som pdf och det finns en ruta till:

Ex: artkunskap ätliga växter

image

Inom teknik finns inom kategorin tekniska lösningar finns dessa resurser:

 1. Bil och flygplansbygge
 2. Forska om en teknisk produkt
 3. Konstruktiv saga 1 - Trulle och vinden
 4. Konstruktiv saga 2 - Hallonsaft och havrekakor
 5. Konstruktiv saga 3 - Myrorna och världens ände
 6. Papperstillverkning
 7. Teknik i luften
 8. Teknik, energi och hållbar utveckling

Spännande, inte sant!?!

1 kommentar:

 1. Hej!

  Har skickat mejl till dig men antar du du får väldigt många, så tänkte skriva här också så att du ser mitt meddelande.

  jag heter Marcus och driver sidan http://www.gitarrkurser.net. Jag skulle mycket gärna vilja ingå i ett länksamarbete med denna sida och förskoleburken. Jag tror att detta skulle gagna oss båda, samt vora besökare (jag syftar på framförallt på länkning till och från min sida med barnsånger).

  Vare sig du samtycker eller ej så skulle jag högt uppskatta ett svar från dig så jag vet hur du står. Då lovar jag att sluta störa dig =)

  Hoppas att du fr en trevlig dag

  MVH

  Marcus Nilsson
  marcus@gitarrkurser.net

  SvaraRadera

Skriv gärna några rader!