måndag 19 augusti 2013

Läsfixarna

Trodde att jag redan bloggat om detta, men men!

Läsfixarna är ett sätt att jobba med läsförståelse med barnen. Det är Barbro Westlund som beskriver detta i sin bok Att undervisa i läsförståelse. Jag hade hört om detta tidigare, men jag blev så glad när jag läste om läsfixarna hos frökenhanna. Hon beskriver de fyra figurerna (spådamen Julia, Nicke Nyfiken, Fröken Detektiv och Cowboy Jim) som man använder med barnen för att läsa aktivt och har visualiserat materialet, och delar med sig av det alldeles gratis! Jag vet också att det kan vara kul och konkret att skaffa fysiska objekt som symboliserar personerna, som Dammlötsskolan gjort.

image

Natur och Kultur bjuder som givit ut boken Att undervisa i läsförståelse, bjuder också på material som affischer och bokmärken och där kan man läsa mer om läsfixarna, se filmer mm.

image

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna några rader!