torsdag 12 september 2013

Barn av sitt språk från UR

image

Barn av sitt språk är en serie från ur som handlar om läsning och skrivning på lågstadiet. Så här står det om serien:

Elever på låg- och mellanstadiet ska bli läsande, skrivande och talande språkliga entusiaster. Att kunna läsa är mycket mer än att bara koda av texten. Det är att kunna tolka texten, läsa mellan raderna och ifrågasätta. Det är att kunna omsätta den till en muntlig berättelse, skriva om den med penna eller tangentbord, göra den till sin. Här ges i fem program handfast vägledning i hur ett språkutvecklande arbete kan bedrivas i grundskolan. Vi tar bland annat upp vikten av högläsning och gemensam läsning, dilemmat att förstå och kunna skriva texter på andra språk och att tala inför grupp. Vidare berättas det om konsten att väcka lärares intresse för skönlitteratur och på så sätt bana väg för boken in i klassrummet.

Vilken fantastisk resurs!

En del av detta är något som heter Läskriget som handlar om läsinlärning och om debatten om vilken metod som är bäst. Åtta experter svarar.

image

Använd denna möjlighet att ta del av forskning, expertis och inspiration. Ett av programmen handlar om Ann-Marie Körling, bara det är ju värt en titt, eller hur!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna några rader!